Ohjausjärjestelmän Modernisointi

Siemens Simatic S5 -tuoteperhe julkaistiin 1970-luvun lopulla ja nyt vuonna 2017 tuoteperhe lähentelee kunnioitettavaa 40v ikää. Suomessa ja erityisesti Keski-Euroopassa tämä tuoteperhe ohjaa vielä monia koneita ja tuotantolinjoja. Siirtyminen uudemman sukupolven laitteisiin on kuitenkin kiihtynyt, sillä S5-tuoteperheen komponentteja ei enää valmisteta, eikä varaosiakaan ole enää saatavilla.

Näissä tilanteissa yksi varteenotettava ja kustannustehokas vaihtoehto on ohjausjärjestelmän modernisointi. Tällöin vanha PLC päivitetään modernisointiajankohdan mukaiseen versioon.  Modernisoinnin yhteydessä on mahdollista tehdä ohjausparannuksia koneen toimintaan ja myös turvallisuutta lisääviä parannuksia, ovat ne sitten sähköisiä tai mekaanisia.

Toimivan laitekannan uusiminen kokemuksella

Luonnollisin tapa modernisaation toteutukseen on päivittää vanha S5-laitekanta S7-tuoteperheen laitteisiin. Näin saadaan jatkettua muuten mekaniikaltaan vielä hyvin tuotantokäyttöön soveltuvan koneen tai tuotantolinjan elinkaarta. Samalla on mahdollista nostaa koneen kapasiteettia, sekä mahdollisesti myös koneen turvallisuustaso nykypäivän tasolle.

BluePlan on tehnyt useita S5->S7 modernisointeja ja koska meillä on kokemusta S5-tuoteperheestä jo 1980-luvulta, osaamme ottaa ennakkoon huomioon modernisoinnissa huomioitavat asiat ja näin varmistaa lyhyen tuotantokatkoksen.

Koneen modernisoinnit onnistuvat myös muista logiikkamerkeistä (Omron, Mitsubish, Telemecanique, Möller, Siemens)

Onko teillä tarvetta modernisoinnille?

Kerro meille lyhyesti miten voimme auttaa,
tai kerro konekannastasi. Palaamme pian asiaan!

  BluePlan Oy

  Y-tunnus: 2784683-1
  Osoite: Elotie 8, 15860 Hollola Finland
  Puhelin: +358 (0)40 840 3748
  Sähköposti:

  Tietosuojaseloste

  Vastuuvapauslauseke

  Turvallista osaamista

  Sivukartta