Käytössä olevan koneen turvallistaminen

Käytössä olevan koneen turvallistamisessa on monta vaihtoehtoa ja tekotapaa, mutta lopputulos on ratkaisevaa: Turvallisuus on parantunut ja valitut toimenpiteet on tehty oikein.  Meiltä saat sertifioitua pätevyyttä, palvelua ja komponentit käytössä olevan koneen turvallistamiseen.

Turvallistaminen, miten toimia

Käytössä olevan koneen turvallistaminen käynnistyy aina vaarojen- /riskien kartoituksella.  Tämä voi olla yksi tietty kohta konelinjasta, koneen osa tai koko kone.  Sinä päätät.  Tapauksesta riippuen pystymme palvelemaan kokonaan etänä, tinkimättä laadusta tai vaatimustenmukaisuudesta.  Turvallistamisdokumentointi on itsestäänselvyys meille.

Turvallistamiset tehdään aina asiakaskohtaisesti, asiakkaan tarpeeseen.  Työskentelytapamme pohjautuu standardin SFS-EN ISO 12100 kolmen askeleen menetelmään, josta löydät lisätietoa täältä ja annamme turvallistamistöistämme vaatimustenmukaisuustarkastuksen todistukseksi tilaajalle.

Kokemuksia turvallistamisista

Kokemuksemme mukaan käytössä olevan koneen turvallisuuspuutteiden parantaminen onnistuu jo pienillä kustannuksilla.  Tärkeintä on tehdä oikeita asioita/ratkaisuja ja varmistaa lopputulos.

Alla on kuvattu yksinkertaisesti käytössä olevan koneen turvallistamisprosessin eteneminen.  Hyvin usein työnantaja on jo tehnyt alkuvaiheen kokonaan tai osittain (Vaihe 1).  Samoin vaiheesta 2 on työnantaja usein arvioinut Vakavuuden ja Todennäköisyyden.  Näin ne, mitä halutaan parantaa ovat jo pitkälti selvillä ja prosessi saadaan käyntiin nopeasti.

 

Koneturvallisuuden riskinpienentämisprosessi

 

Turvallisuuteen liittyvät työt pitää dokumentoida.  Dokumentointi on tärkeä työnantajan kannalta, mutta myös työn tekemisen ja tarkastamisen kannalta.  Vaihe 3 on toteutuksista päättäminen, mitä tehdää ja miten.  Lopuksi arvioidaan Jäännösrsiki, joka on käytössä olevien koneiden yksi jos ei tärkein kohta.  Jäännösriskiä jää, toivottavasti ei jää.

Vastuullinen koneturvallisuustoimittaja antaa tilaajalle turvallisuuteen liittyvistä töistään vähintään vaatimustenmukaisuustarkastuksen todistukseksi tehdystä turvallistamistyöstä.  BluePlan Oy:ltä saat sertifioidun palvelun ja komponentit, käytössä olevan koneen turvallistamiseen ja annamme töistämme vaatimuksenmukaisuuden tarkastustodistuksen.

Haluatko lisätietoa turvallistamisesta?

Ota yhteys ja tehdään sinun tarpeittesi mukainen turvallisuuden parantamisen kokonaisratkaisu.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  BluePlan Oy

  Y-tunnus: 2784683-1
  Osoite: Elotie 8, 15860 Hollola Finland
  Puhelin: +358 (0)40 840 3748
  Sähköposti:

  Tietosuojaseloste

  Vastuuvapauslauseke

  Turvallista osaamista

  Sivukartta