Turva-aita

Turva-aita on koneiden ja laitteiden suojauksen perusta. Turva-aita estään koneiden käyttäjiä ja työympäristössä liikkuvia henkilöitä pääsemästä vaaraa aiheuttaman toimilaitteen läheisyyteen ja vaara-alueelle.  Turva-aita valmistajia on monia ja olemme koonneet tälle sivulle muutamia hyväksi havaittuja.  Vaikka perustarkoitus on kaikilla sama, on valmistajien välillä huomattaviakin eroja teknisissä ratkaisuissa, sekä esim lujuus ominaisuuksissa.

Turva-aita ovet ovat yksi suurimmista eroavaisuuksista.  Myös turva-aita korrosiokestävyyksissä on eroja ja valmistajilla saadaankin aina C4 pintakäsittelyluokkaan luokiteltuja turva-aita tuotteita.  Turva-aita voi olla myös ruostumattomasta teräksestä AISI304 tai AISI316, elintarvike ja hygeniatiloihin luokiteltuna.  Uutuutena on komposiittirakenteinen turva-aita, joka soveltuu hyvin haastaviin ympäristöolosuhteisiin ja on kustannustehokas vaihtoehto AISI-tuotteille.

Tutustu myös asiantuntija artikkeliimme koskien turva-aitojen CE-merkintää.  Artikkeli löytyy täältä.

Turva-aidat: tuotevalikoimaa

Kaikki nämä ja monet muut tuotemerkit täyttävät turva-aidoilta vaaditut ominaisuudet. Tuotteet ovat CE-merkittyjä.

BluePlan toimittaa ja asentaa kaikkien valmistajien turva-aidat. Jos tilaat turva-aidat asennettuna, teemme suunnitelman ja asennuksen jälkeen dokumentoinnin toimitukseen sekä annamme asetuksien mukaisen tarkastustodistuksen toimituksesta. Tarkastustodistuksen työnantaja voi liittää omaan dokumentointijärjestelmäänsä osoituksena työnantajavelvollisuuksien hoitamisesta, tällä alueella työympäristössä.

Katso myös erilaajuisia palvelupakettejamme koskien vanhojen turva-aitojen tarkastusta. Laaja sertifioitu ammattitaitomme koneturvallisuudesta ja automaatiosta takaa kustannustehokkaan toimituksen ja kokonaisuuden toimivuuden.  Löydät sen täältä

BluePlan tuotevalikoima kattaa myös FLEX IMPACT® joustavat törmäyssuojat, jotka täydentävät vaativammatkin suojaustarpeet ja ovat tehty kestämään kovia iskuja.  Löydät FLEX IMPACT® -tuotteet tästä linkistä.

Turva-aitavalmistajia

Kaikki alla olevat turva-aitajärjestelmät on testattuja ja standardien mukaisia järjestelmiä (ISO 14120, ISO 13857)

Toimituksiimme ja asennuksiimme sisältyy asiantuntijamme turva-aitojen tarkastusraportti täydentämään työnantajan velvollisuutta ylläpitää työpaikan turvallisuutta.

Tarkastusraporttimme on kirjallinen dokumentti kohteen turva-aita asennuksen vaatimuksenmukaisuudesta.

BluePlan tuotevalikoima kattaa myös FLEX IMPACT® joustavat törmäyssuojat, jotka täydentävät vaativammatkin suojaustarpeet ja ovat tehty kestämään kovia iskuja.  Löydät FLEX IMPACT® -tuotteet tästä linkistä.

Tutustu myös teknisiin artikkeleihimme, joissa kerrotaan tärkeimmistä asiasta koskien turva-aita toteutusta, linkki  tästä.

Komposiitti turva-aita

Komposiittivalmisteinen turva-aita on uusi tulokas turva-aita markkinoilla.  Materiaalina komposiitillä on monia hyviä ominaisuuksia perinteiseen teräksestä valmistettuun turva-aitaan verrattuna.  Komposiitti turva-aita ei ruostu, moduulirakenteista komposiittielementtiä on helppo työstää, komposiittielementin työstäminen ei vaadi tulityölupaa, tässä jotain mainittuna.

Komposiittirakenteisesta turva-aitaelementistä on helppo rakentaa myös niin sanottu Hypridi-suojaus, eli käytetään verkko elementtinä komposiittielementtiä ja tolppina terästolppia.  Tällä menetelmällä saadaan kustannustehokas elinkaarisuojaus haastaviin olosuhteisiin, kuten kaivosteollisuuteen, ulkona olevat koneet ja laitteet esim hihnakuljetinsuojaukset.  Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.

Axelent X-Guard on Ruotsalainen konesuojaverkkojen valmistaja. Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.  Tutustu tuotevalikoimaan tästä linkistä.

Axelent turva-aita järjestelmä

Satech turva-aidat

Italialaiselta Satechilta on valmistanut turva-aitoja ja koneturvasuojia jo 20v ajan.  Valikoimasta löytyy täydellinen kattaus elementtejä, tolppia, erilaisia käyntiovia, sekä polykarbonaattielementit.
Satech turva-aidat on suunniteltu suojaamaan lähes minkä tahansa tyyppisiä koneita tai teollisuuslaitteita. Ratkaisut tarjoavat pylväät, ovet, lankaelementit, teräslevypaneelit ja kirkkaat polykarbonaattilevyt.

NTF Aalbord on erikoistunut valmistamaan tuotteita rustumattomasta teräksestä.  Heidän valikoimassa on kattavasti edustettuna turva-aita tuotteet hygienia- ja elintarviketeollisuuteen, kuin kaivosteollisuuteen.  Materiaalit AISI 304 sekä AISI 316.  Ota yhteyttä myyntiimme kun tarpeesi on suojaukset ruostumattomasta teräksestä tai haluat kuulla lisää rustumattomasta teräksestä tehdystä suojauksista.

Klikkaa tästä tuotesivulle.

 

Troax turva-aidat

Troax on Ruotsalainen yksi suurimmista konesuojaverkkojen valmistava yritys maailmassa . Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.  Tutustu tuotevalikoimaan tästä linkistä.

Troax turva-aitajärjestelmä

Turva-aita BP Guard AISI ruostumattomasta teräksestä

BP Guard AISI Turva-aidat ruostumaton teräs valmistetaan AISI 304 tai AISI 316 materiaalista ja aina kohteen mukaan.  BP Guard AISI on erinomainen valinta teollisuuden vaativiin olosuhteisiin esimerkiksi ulos tai kaivoksiin.

BP Guard AISI:n rakenne on standardin SFS-EN 14120:2015 mukainen ja näin soveltuu koneturvallisuuden vaativiin suojauksiin.

 

 

Turva-aita BP Guard Heavy

BP Guard Heavy Turva-aita on modulaarisista elementeistä valmistettava erittäin vanha suojaus.  Valmistetaan aina kohteen mukaan.  Erinomainen valinta kohteisiin, kun perinteisien turva-aitojen ominaisuudet eivät enään riitä, kuten raskas metalli tai kivi teollisuus, hihnakuljettimet, kuljetinsovellukset, erillaiset isot voimansiirtokohteet.  Tuotesarjasta saadaan helposti tehtyä hyvin erikoissovelluksia.

BP Guard Heavy:n rakenne on standardin SFS-EN 14120:2015 mukainen ja näin soveltuu koneturvallisuuden vaativiin suojauksiin.

 

ABB Jokab turva-aidat

Quick-Guard on erittäin muunneltavissa oleva turva-aitajärjestelmä, jossa on mahdollisimman vähän erilaisia komponentteja, kuten alumiiniprofiileita, patentoituja kiinnikkeitä, lukkoja, verkkoja ja kiinteitä tai ääntä vaimentavia paneeleja.

Patentoidun ruuvilukitusjärjestelmämme ansiosta voimme toimittaa kaikki esiasennettuina kiinnitysruuveilla ja -muttereilla. Profiiliin ei tarvitse porata reikiä ja profiilien leikkaukset on valmiiksi tehty. Siksi asentaminen ja muokkaaminen on helppoa.

ABB-Jokab Quick Guard Turva-aitajärjestelmä

Garantel turva-aidat

Garantellin turva-aidat on suunniteltu suojaamaan lähes minkä tahansa tyyppisiä koneita tai teollisuuslaitteita. Ratkaisut tarjoavat pylväät, ovet, lankaelementit, teräslevypaneelit ja kirkkaat polykarbonaattilevyt.

Garantel turva-aitajärjestelmä

Turva-aidat ja vaatimukset täyttävän suunnittelutyön saat meiltä.

Ota meihin yhteyttä, niin koneturvallisuusasiantuntijamme suunnittelevat teille vaatimukset täyttävät konesuoja-aidat.

  Lisää luettavaa koneturvallisuudesta

  Koneiden turvallisuus koneen modernisoinnin yhteydessä

  18.4.2024

  Koneen tai laitteen modernisoinnissa tilaajan ja toimittajan on noudatettava lainsäädäntöä ja turvallisuusvaatimuksia. Tämä vaatii hyvää yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Hyvä yhteistyö parantaa laitteiden toimivuutta, luotettavuutta ja käyttöikää, vähentää riskejä ja kustannuksia, ja lisää asiakastyytyväisyyttä ja mainetta.

  Lue lisää

  Kerro miten tekoäly tulee muuttamaan koneiden turvallisuuden asiantuntijatyötä ja dokumentointia?

  15.2.2024

  Koneiden turvallisuus ja tekoäly on mielenkiintoinen aihe.  Kiinnostusta ei yhtään vähennä, jos esitämme kysymyksen ”Kerro miten tekoäly tulee muuttamaan koneiden turvallisuuden asiantuntijatyötä ja dokumentointia?” Aihe sopii mielestäni erinomaisesti tähän hetkeen,…

  Lue lisää

  Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys

  30.12.2023

  Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys   On aika kirjoittaa aiheesta Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys, sillä Hätäpysäytys on ylivoimaisesti etsityin hakusana hakukoneissa koneiden turvallisuudessa ja luetuin aihealue BluePlan nettisivuilla.  Hätäpysäytys on myös…

  Lue lisää