Turva-aita

Turva-aita on koneiden ja laitteiden suojauksen perusta. Turva-aita estään koneiden käyttäjiä ja työympäristössä liikkuvia henkilöitä pääsemästä vaaraa aiheuttaman toimilaitteen läheisyyteen ja vaara-alueelle.  Turva-aita valmistajia on monia ja olemme koonneet tälle sivulle muutamia hyväksi havaittuja.  Vaikka perustarkoitus on kaikilla sama, on valmistajien välillä huomattaviakin eroja teknisissä ratkaisuissa, sekä esim lujuus ominaisuuksissa.

Turva-aita ovet ovat yksi suurimmista eroavaisuuksista.  Myös turva-aita korrosiokestävyyksissä on eroja ja valmistajilla saadaankin aina C4 pintakäsittelyluokkaan luokiteltuja turva-aita tuotteita.  Turva-aita voi olla myös ruostumattomasta teräksestä AISI304 tai AISI316, elintarvike ja hygeniatiloihin luokiteltuna.  Uutuutena on komposiittirakenteinen turva-aita, joka soveltuu hyvin haastaviin ympäristöolosuhteisiin ja on kustannustehokas vaihtoehto AISI-tuotteille.

Tutustu myös asiantuntija artikkeliimme koskien turva-aitojen CE-merkintää.  Artikkeli löytyy täältä.

Turva-aidat: tuotevalikoimaa

Kaikki nämä ja monet muut tuotemerkit täyttävät turva-aidoilta vaaditut ominaisuudet. Tuotteet ovat CE-merkittyjä.

BluePlan toimittaa ja asentaa kaikkien valmistajien turva-aidat. Jos tilaat turva-aidat asennettuna, teemme suunnitelman ja asennuksen jälkeen dokumentoinnin toimitukseen sekä annamme asetuksien mukaisen tarkastustodistuksen toimituksesta. Tarkastustodistuksen työnantaja voi liittää omaan dokumentointijärjestelmäänsä osoituksena työnantajavelvollisuuksien hoitamisesta, tällä alueella työympäristössä.

Katso myös erilaajuisia palvelupakettejamme koskien vanhojen turva-aitojen tarkastusta. Laaja sertifioitu ammattitaitomme koneturvallisuudesta ja automaatiosta takaa kustannustehokkaan toimituksen ja kokonaisuuden toimivuuden.  Löydät sen täältä

BluePlan tuotevalikoima kattaa myös FLEX IMPACT® joustavat törmäyssuojat, jotka täydentävät vaativammatkin suojaustarpeet ja ovat tehty kestämään kovia iskuja.  Löydät FLEX IMPACT® -tuotteet tästä linkistä.

Edustamiamme tuotemerkkejä:

Turva-aitavalmistajia

Kaikki alla olevat turva-aitajärjestelmät on testattuja ja standardien mukaisia järjestelmiä (ISO 14120, ISO 13857)

Toimituksiimme ja asennuksiimme sisältyy asiantuntijamme turva-aitojen tarkastusraportti täydentämään työnantajan velvollisuutta ylläpitää työpaikan turvallisuutta.

Tarkastusraporttimme on kirjallinen dokumentti kohteen turva-aita asennuksen laadusta.

BluePlan tuotevalikoima kattaa myös FLEX IMPACT® joustavat törmäyssuojat, jotka täydentävät vaativammatkin suojaustarpeet ja ovat tehty kestämään kovia iskuja.  Löydät FLEX IMPACT® -tuotteet tästä linkistä.

Tutustu myös teknisiin artikkeleihimme, joissa kerrotaan tärkeimmistä asiasta koskien turva-aita toteutusta, linkki  tästä.

Komposiitti turva-aita

Komposiittivalmisteinen turva-aita on uusi tulokas turva-aita markkinoilla.  Materiaalina komposiitillä on monia hyviä ominaisuuksia perinteiseen teräksestä valmistettuun turva-aitaan verrattuna.  Komposiitti turva-aita ei ruostu, moduulirakenteista komposiittielementtiä on helppo työstää, komposiittielementin työstäminen ei vaadi tulityölupaa, tässä jotain mainittuna.

Komposiittirakenteisesta turva-aitaelementistä on helppo rakentaa myös niin sanottu Hypridi-suojaus, eli käytetään verkko elementtinä komposiittielementtiä ja tolppina terästolppia.  Tällä menetelmällä saadaan kustannustehokas elinkaarisuojaus haastaviin olosuhteisiin, kuten kaivosteollisuuteen, ulkona olevat koneet ja laitteet esim hihnakuljetinsuojaukset.  Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.

Axelent X-Guard on Ruotsalainen konesuojaverkkojen valmistaja. Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.  Tutustu tuotevalikoimaan tästä linkistä.

Axelent turva-aita järjestelmä

Troax turva-aidat

Troax on Ruotsalainen yksi suurimmista konesuojaverkkojen valmistava yritys maailmassa . Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myynnissä olevat koneturva-aidat.  Tutustu tuotevalikoimaan tästä linkistä.

Troax turva-aitajärjestelmä

NTF Aalbord on erikoistunut valmistamaan tuotteita rustumattomasta teräksestä.  Heidän valikoimassa on kattavasti edustettuna turva-aita tuotteet hygienia- ja elintarviketeollisuuteen, kuin kaivosteollisuuteen.  Materiaalit AISI 304 sekä AISI 316.  Ota yhteyttä myyntiimme kun tarpeesi on suojaukset ruostumattomasta teräksestä tai haluat kuulla lisää rustumattomasta teräksestä tehdystä suojauksista.

Klikkaa tästä tuotesivulle.

 

Satech turva-aidat

Italialaiselta Satechilta on valmistanut turva-aitoja ja koneturvasuojia jo 20v ajan.  Valikoimasta löytyy täydellinen kattaus elementtejä, tolppia, erilaisia käyntiovia, sekä polykarbonaattielementit.
Satech turva-aidat on suunniteltu suojaamaan lähes minkä tahansa tyyppisiä koneita tai teollisuuslaitteita. Ratkaisut tarjoavat pylväät, ovet, lankaelementit, teräslevypaneelit ja kirkkaat polykarbonaattilevyt.

Turva-aita BP Guard AISI ruostumattomasta teräksestä

BP Guard AISI Turva-aidat ruostumaton teräs valmistetaan AISI 304 tai AISI 316 materiaalista ja aina kohteen mukaan.  BP Guard AISI on erinomainen valinta teollisuuden vaativiin olosuhteisiin esimerkiksi ulos tai kaivoksiin.

BP Guard AISI:n rakenne on standardin SFS-EN 14120:2015 mukainen ja näin soveltuu koneturvallisuuden vaativiin suojauksiin.

 

 

Turva-aita BP Guard Heavy

BP Guard Heavy Turva-aita on modulaarisista elementeistä valmistettava erittäin vanha suojaus.  Valmistetaan aina kohteen mukaan.  Erinomainen valinta kohteisiin, kun perinteisien turva-aitojen ominaisuudet eivät enään riitä, kuten raskas metalli tai kivi teollisuus, hihnakuljettimet, kuljetinsovellukset, erillaiset isot voimansiirtokohteet.  Tuotesarjasta saadaan helposti tehtyä hyvin erikoissovelluksia.

BP Guard Heavy:n rakenne on standardin SFS-EN 14120:2015 mukainen ja näin soveltuu koneturvallisuuden vaativiin suojauksiin.

 

ABB Jokab turva-aidat

Quick-Guard on erittäin muunneltavissa oleva turva-aitajärjestelmä, jossa on mahdollisimman vähän erilaisia komponentteja, kuten alumiiniprofiileita, patentoituja kiinnikkeitä, lukkoja, verkkoja ja kiinteitä tai ääntä vaimentavia paneeleja.

Patentoidun ruuvilukitusjärjestelmämme ansiosta voimme toimittaa kaikki esiasennettuina kiinnitysruuveilla ja -muttereilla. Profiiliin ei tarvitse porata reikiä ja profiilien leikkaukset on valmiiksi tehty. Siksi asentaminen ja muokkaaminen on helppoa.

ABB-Jokab Quick Guard Turva-aitajärjestelmä

Garantel turva-aidat

Garantellin turva-aidat on suunniteltu suojaamaan lähes minkä tahansa tyyppisiä koneita tai teollisuuslaitteita. Ratkaisut tarjoavat pylväät, ovet, lankaelementit, teräslevypaneelit ja kirkkaat polykarbonaattilevyt.

Garantel turva-aitajärjestelmä

Turva-aidat ja vaatimukset täyttävän suunnittelutyön saat meiltä.

Ota meihin yhteyttä, niin koneturvallisuusasiantuntijamme suunnittelevat teille vaatimukset täyttävät konesuoja-aidat.

  Lisää luettavaa koneturvallisuudesta

  Konedirektiivi 2006/42/EY ja Hätäpysäytys

  17.6.2021

  Konedirektiivi 2006/42/EY ja Hätäpysäytys Konedirektiivi 2006/42/EY ja Hätäpysäytys on yksi koneiden, voisiko sanoa perusvarustuksista.  Hätäpysäytys luokitellaan TÄYDENTÄVÄKSI-suojaustoimenpiteeksi.  Eli vaarat/riskit poistetaan ensisijaisesti muilla turvallistamisen toimenpiteillä, kun hätäpysäytyksellä.  Hätäpysäytys kuuluu konedirektiivin 2006/42/Ey…

  Lue lisää

  Koneturvallisuus ja riskien arviointi

  14.3.2021

  Koneturvallisuus ja riskien arviointi Johdanto Tämä bloki-teksti, koneturvallisuus ja riskien arviointi, on jatkoa bloki-teksti sarjasta, jossa käsitellään työympäristön riskien arviointia.  Näissä teksteissä käsitellään riskienarviointia seuraavilla aihealueilla: Riskienarvioinnin periaate ja lainsäädännön…

  Lue lisää

  Riskin arviointi työympäristössä

  3.1.2021

  Riskin arviointi työympäristössä Johdanto: Tämä teksti on toinen bloki-teksti sarjasta, jossa käsitellään riskin arviointi työympäristössä.  Aihealue on jaettu seuraaviin otsikoihin: Riskienarvioinnin periaate ja lainsäädännön velvoite Riskin arviointi työympäristössä (tämä bloki))…

  Lue lisää

  BluePlan Oy

  Y-tunnus: 2784683-1
  Osoite: Elotie 8, 15860 Hollola Finland
  Puhelin: +358 (0)40 840 3748
  Sähköposti:

  Tietosuojaseloste

  Vastuuvapauslauseke

  Turvallista osaamista

  Sivukartta