Axelent turva-aidat

Axelent turva-aidat sertifioidulta koneturvallisuuden ammattilaiselta.

Axelent on Ruotsalainen konesuojaverkkojen valmistajista. Tämä tuotesarja on Konedirektiivi 2006/42/EY mukainen, kuten kaikki muutkin myymämme turva-aidat.

Axelentin turva-aidat koostuvat hyvin yhteensopivista moduleista ja komponenteista.  Variaatioita löytyy hyvin laajasti, joka tuo nopeutta asennuksiin ja on kustannustehokas, mutta toisaalta asettaa vaatimuksia suunnittelulle että kaikki eri osat tulevat toimitukseen.

Pintakäsittelunä normaali epoximaalaus, mutta saatavana on myös erityinen ED-maalaus, jolloin metalliosat ovat pintakäsitelty sinkkifosvatoinnilla ennen epoksipintamaalausta.  Tämä estää hyvin aitojen rustomista vaativissa olosuhteissa.

Toimituksiimme ja asennuksimme sisältyy asiantuntijamme turva-aitojen tarkastusraportti täydentämään työnantajan velvollisuutta ylläpitää työpaikan turvallisuutta.

Tarkastusraporttimme on kirjallinen dokumentti kohteen turva-aita asennuksen laadusta.

Tutustu myös asiantuntija artikkeliimme koskien turva-aitojen CE-merkintää.  Artikkeli löytyy täältä.

Axelent turva-aita tuotteita

X-Guard Pylväät

Vakiopylväskorkeudet ovat: 1400, 2000, 2300, 2755 ja 3055.

Vakiosiivousvälit ovat 50, 100 tai 200mm

Vakiovärien Keltainen RAL 1018, punainen RAL 3020, Musta RAL 9011, Sininen RAL 5005 lisäksi pylväitä saa vapaasti RAL-värikoodeissa.Axelent tolppa

Vakiopylvään mitat on 50x50mm ja saatavilla on myös vahvempi 70x70mm pylväs erikoiskohteisiin, joissa vaaditaan iskunkestävyyttä tai koneturva-aita on erityisen korkea.

Tutustu teknisiin artikkeleihimme, jossa kerrotaan koneturva-aidan korkeuden määritystä täältä.

Koneturva-aita h 2m

4m korkea turva-aita erikoisvahvoilla 70x70 tolpilla

Turva-aita 70x70mm tolpilla h 4m

 

X-Guard Verkkoelementit

Turva-aitojen asennus

Turva-aitaelementti

Verkkoelementti on koneturva-aidat toinen peruselementti pylvään lisäksi.

Verkkoelementin vakioväri on musta RAL 9011, mutta elementtejä saa vapaasti RAL-väreissä.

Verkkoelementin vakiokorkeudet tulevat pylväskorkeuden mukaan, vähennettynä määritelty siivousväli lattian ja verkkoelementin välillä.

Verkkoelementtileveydet: 250, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500

Verkkoelementtejä on saatavissa kohdella silmäkoolla 50x30mm ja 50x20mm.  Näiden tuotteiden min asennusetäisyys vaarakohteesta on 200mm tai 120mm.

Muut leveydet ja korkeudet tehdään erityisillä katkaisuosilla, joilla saadaan tehtyä melkein mielivaltaisen kokoinen verkkoelementin vaativimpiin kohteisiin.

Toimitamme myös turva-aitoihin asennettavia erilaisia erikoiselementtejä (muovi-, pelti, reikäelementtejä) sekä turva-aitoihin asennettavia suojaverhoja.  Näiden avulla turva-aidat voidaan asentaa lähemmäksi vaarakohdetta ja toisaalta suojaus pystytään toteuttamaan huomioiden roiskeet, säteilyt yms vaaraa aiheuttavat tekijät.

Saatavissa on myös Laser-suojaikkunoita hitsuasasemiin ja myös röntgensuojausta.

 

 

X-Guard saranaovet

Turva-aitojen saranaovi

Turva-aita saranaovi

Perinteinen saranaovi yleisin käytetty ovimalli turva-aidoissa.  Ovileveys valitaan pitkälti käytettävyyden pohjalta, eli oven pääasiallinen käyttötarkoitus tulee ottaa huomioon.

Käyntiovien kiinniolon valvonnalla voit pilata koko turva-aitaratkaisun turvallisuuden. Anna se ammattilaisen tehtäväksi. Esimerkiksi korkeavarastojen suhteen varaston takaovien valvonnassa standardit määrittelee hyvinkin tarkasti ovessa käytettävän lukituksen ja valvonnan toteutustavan.

 

Parisaranaovi

X-Guard Liukuovet

Axelentillä on X-Guard valikoimassaan kenties markkinoiden kattavin määrä eri liukuoviratkaisuja.  Liukuovia löytyy yläkiskolla tai ilman yläkiskoa, keskikannatuksella, yksi tai kaksiosaisia ja suurin aukon leveys voi olla 6000mm ja korkeus 2300mm.  Oikeanlaisen liukuoven valinta saattaa tuntua joskus vaikealta sekä löytää liukuoveen oikeanlainen ja toimiva lukitus.

Ota yhteyttä myyntiimme niin katsotaan kohteeseesi parhaiten soveltuva kokonaisratkaisu.

 

X-Guard Erikoiselementit

X-Guard perinteiden

verkkoelementin tilalle on saatavissa erikoiselementtejä, joilla voidaan rakentaa vaativampia

 

suojauskohteita.

Saatavissa on pyöreää kulmaelementtiä, työkaluseinää, umpinaisia pelti-,  muovi-, lasielementtejä, ikkunallisia elementtejä, joissa voidaan käyttää eri vaatimustason omaavia hitsaus- tai röntgenlaseja.

Ota yhteyttä myyntiimme niin katsotaan kohteeseesi parhaiten soveltuva kokonaisratkaisu.

Eikö löytynyt sopivaa?

Jos kyseisistä palvelupaketeista ei löydy tarpeillesi sopivaa pakettia, otathan rohkeasti yhteyttä myyntiimme alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä pikaisesti!

  Lisää luettavaa koneturvallisuudesta

  Koneiden turvallisuus koneen modernisoinnin yhteydessä

  18.4.2024

  Koneen tai laitteen modernisoinnissa tilaajan ja toimittajan on noudatettava lainsäädäntöä ja turvallisuusvaatimuksia. Tämä vaatii hyvää yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Hyvä yhteistyö parantaa laitteiden toimivuutta, luotettavuutta ja käyttöikää, vähentää riskejä ja kustannuksia, ja lisää asiakastyytyväisyyttä ja mainetta.

  Lue lisää

  Kerro miten tekoäly tulee muuttamaan koneiden turvallisuuden asiantuntijatyötä ja dokumentointia?

  15.2.2024

  Koneiden turvallisuus ja tekoäly on mielenkiintoinen aihe.  Kiinnostusta ei yhtään vähennä, jos esitämme kysymyksen ”Kerro miten tekoäly tulee muuttamaan koneiden turvallisuuden asiantuntijatyötä ja dokumentointia?” Aihe sopii mielestäni erinomaisesti tähän hetkeen,…

  Lue lisää

  Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys

  30.12.2023

  Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys   On aika kirjoittaa aiheesta Koneturvallisuuden Auditointi ja Hätäpysäytys, sillä Hätäpysäytys on ylivoimaisesti etsityin hakusana hakukoneissa koneiden turvallisuudessa ja luetuin aihealue BluePlan nettisivuilla.  Hätäpysäytys on myös…

  Lue lisää