Koneturvallisuuden auditoinnit

Jäikö konetoimittajalta turvallisuuden dokumentit toimittamatta? Löytyykö käytössä olevasta koneesta turvallisuuteen liittyvää dokumentaatiota?

Et ole yksin, sillä useinmiten projektin aikana ei keskitytä koneen turvallisuuteen, vaan koneen valmistumiseen.  Koneen turvallistaminen, varsinkin turvallistamisen dokumentointi jää hoitamatta tai yritetään tehdään projektin lopussa.  Pelkkä CE-vaatimustenmukaisuusvakuutus (A4-kokoa) ei vastaa projektin tai koneen turvallisuusdokumentointia.

Taas vanhasta koneesta, käytössä oleva kone,  turvallisuuteen liittyvä dokumentaatio on saattavut hävitä tai usean modernisoinnin jälkeen eivät pidä paikkaansa.

Ota yhteyttä tai lue alta lisää meidän Step To Safety Koneturvallisuuden auditoinnit palvelusta.

Eri aihealueiden palveluita löydät lisää myös verkkokaupastamme, pääset verkkokauppaan tästä linkistä.

Step To Safety - koneturvallisuuden auditoinnit

Koneturvallisuuden auditoinnin käyttökohteet

Yksi yleisimmistä koneturvallisuuden auditointien käyttökohteita ovat konedirektiivin 2006/42/EY II 1B -osittain valmiit koneetOsittain valmiit koneet voi olla valmistettu työnantajan toimesta tai ostettu markkinoilta/laitevalmistajalta.  Koneen valmistajan tulee tehdä ja toimittaa osittain valmiiseen koneeseen konedirektiivin 2006/42/EY 8§ mainitut velvoitteet, joista yksi on koneen tekniset asiakirjat.

Step To Safety -Auditoinnissa käymme läpi konedirektiivin 2006/42/EY II 1B -määräämät kohdat valmistuneelle tai käyttöönotetulle osattain valmiille koneelle.  Toimenpiteellä varmistetaan, että kaikki direktiivissä määritellyt toimenpiteet ovat tehty ja jos niitä ei ole tehty, ne voidaan tehdä samassa yhteydessä.

Step To Safety -Auditoinnin käyttökohteet:

 • Kone- tai laitetoimittaja:  osittain valmiin koneen teknisen asiakirjan tekeminen ja osoittaminen, että täyttää vaatimukset.
 • Työnantaja: omavalmisteisen osittain valmiin koneen teknisen asiakirjan tekeminen ja osoittaminen, että täyttää vaatimukset.
 • Työnantaja: jos hankkimassasi osittain valmiissa koneessa ei tullut mukana kaikkia teknisiä asiakirjoja, tällä pystyt ne tekemään, esimerkiksi riskianalyysi.
 • Työnantaja: auditoit käyttöönottamasi osittain valmiin koneen vaatimustenmukaisuus ja saat siitä virallisen asiakirjan.
 • Työnantaja: käytössä olevan koneen turvallisuuden arviointi nykyhetken vaatimustasoon.  Kone- ja käyttöasetuksen mukainen raportti.
 • Osittain valmiin koneen teknisen tiedoston valmistus konedirektiivin mukaisesti.

Katso myös meidän artikkeli osittain valmiin koneen vaatimuksista.

Yhteydenotto

Ota yhteyttä asiantuntijaan suoraan tai jättämällä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä pikaisesti!

  Lisää luettavaa koneturvallisuudesta

  Johdatus koneiden turvallisuuteen: Turva-aita osa 2

  8.11.2022

  Artikkelisarja tässä jatko-osassa aktikkeliin turva-aita. Näiden artikkeleiden tavoite on saada koneiden turvallisuuden kanssa tekevät henkilöt ymmärtämään: miten ja kuinka koneiden turvallisuutta tehdään, miten ja kuinka koneiden turvallisuutta ylläpidetään.  Koskee myös…

  Lue lisää

  Johdatus koneiden turvallisuuteen: Turva-aita osa 1

  2.10.2022

  Artikkelisarja tässä jatko-osassa puhumme turva-aidoista. Näiden artikkeleiden tavoite on saada koneiden turvallisuuden kanssa tekevät henkilöt ymmärtämään: miten ja kuinka koneiden turvallisuutta tehdään, miten ja kuinka koneiden turvallisuutta ylläpidetään.  Koskee myös…

  Lue lisää

  Johdatus koneiden turvallisuuteen: Turva-alue

  1.9.2022

  Turva-alue on turvalaitteiden suojaama tila, tosin pitää muistaa, että turva-alueella saattaa nimestä huolimatta olla riskejä ja vaaran paikkoja. Artikkelisarja tässä jatko-osassa puhumme turva-alueista. Näiden artikkeleiden tavoite on saada koneiden turvallisuuden…

  Lue lisää

  BluePlan Oy

  Y-tunnus: 2784683-1
  Osoite: Elotie 8, 15860 Hollola Finland
  Puhelin: +358 (0)40 840 3748
  Sähköposti:

  Tietosuojaseloste

  Vastuuvapauslauseke

  Turvallista osaamista

  Sivukartta