Koneturvallisuuden auditoinnit

Jäikö konetoimittajalta turvallisuuden dokumentit toimittamatta? Löytyykö käytössä olevasta koneesta turvallisuuteen liittyvää dokumentaatiota?

Et ole yksin, sillä useinmiten projektin aikana ei keskitytä koneen turvallisuuteen, vaan koneen valmistumiseen.  Koneen turvallistaminen, varsinkin turvallistamisen dokumentointi jää hoitamatta tai yritetään tehdään projektin lopussa.  Pelkkä CE-vaatimustenmukaisuusvakuutus (A4-kokoa) ei vastaa projektin tai koneen turvallisuusdokumentointia.

Taas vanhasta koneesta, käytössä oleva kone,  turvallisuuteen liittyvä dokumentaatio on saattavut hävitä tai usean modernisoinnin jälkeen eivät pidä paikkaansa.

Ota yhteyttä tai lue alta lisää meidän Step To Safety Koneturvallisuuden auditoinnit palvelusta.

Eri aihealueiden palveluita löydät lisää myös verkkokaupastamme, pääset verkkokauppaan tästä linkistä.

Step To Safety - koneturvallisuuden auditoinnit

Koneturvallisuuden auditoinnin käyttökohteet

Yksi yleisimmistä koneturvallisuuden auditointien käyttökohteita ovat konedirektiivin 2006/42/EY II 1B -osittain valmiit koneetOsittain valmiit koneet voi olla valmistettu työnantajan toimesta tai ostettu markkinoilta/laitevalmistajalta.  Koneen valmistajan tulee tehdä ja toimittaa osittain valmiiseen koneeseen konedirektiivin 2006/42/EY 8§ mainitut velvoitteet, joista yksi on koneen tekniset asiakirjat.

Step To Safety -Auditoinnissa käymme läpi konedirektiivin 2006/42/EY II 1B -määräämät kohdat valmistuneelle tai käyttöönotetulle osattain valmiille koneelle.  Toimenpiteellä varmistetaan, että kaikki direktiivissä määritellyt toimenpiteet ovat tehty ja jos niitä ei ole tehty, ne voidaan tehdä samassa yhteydessä.

Step2Safety -Auditoinnin käyttökohteet:

 • Kone- tai laitetoimittaja:  osittain valmiin koneen teknisen asiakirjan tekeminen ja osoittaminen, että täyttää vaatimukset.
 • Työnantaja: omavalmisteisen osittain valmiin koneen teknisen asiakirjan tekeminen ja osoittaminen, että täyttää vaatimukset.
 • Työnantaja: jos hankkimassasi osittain valmiissa koneessa ei tullut mukana kaikkia teknisiä asiakirjoja, tällä pystyt ne tekemään, esimerkiksi riskianalyysi.
 • Työnantaja: auditoit käyttöönottamasi osittain valmiin koneen vaatimustenmukaisuus ja saat siitä virallisen asiakirjan.
 • Työnantaja: käytössä olevan koneen turvallisuuden arviointi nykyhetken vaatimustasoon.  Kone- ja käyttöasetuksen mukainen raportti.
 • Osittain valmiin koneen teknisen tiedoston valmistus konedirektiivin mukaisesti.

Katso myös meidän artikkeli osittain valmiin koneen vaatimuksista.

Yhteydenotto

Ota yhteyttä asiantuntijaan suoraan tai jättämällä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä pikaisesti!

  Lisää luettavaa koneturvallisuudesta

  Mihin Step2Safety on tehty?

  4.12.2023

  Mihin Step2Safety on tehty?    Mihin Step2Safety on tehty ja miten minä hyödyn siitä?  Konedirektiivi 2006/42/EY ja siitä julkaistu uudistettu painos koneasetus 2023/1230/EU määrittelevät minimi vaatimukset koneiden turvallisuudelle.  Koneasetuksessa määritellään…

  Lue lisää

  Koneiden turvallisuusvelka Osa 1 – Mitä se on?

  18.11.2023

  Koneiden Turvallisuusvelka on tiedostamaton ilmaisu tai ainakin hyvin vähän puhuttu.  Kuitenkin se tuo mielestäni hyvin konkreettisesti esille koneiden turvallisuuden hallinnan ja johtamisen tärkeyden.  Jopa konkreettisemmin, mitä asian tuominen esille Turvallisuusjohtaminen…

  Lue lisää

  Koneasetus 2023/1230/EU – Merkittävä muutos

  3.11.2023

  Koneasetus 2023/1230/EU – Merkittävä muutos   Koneasetus 2023/1230/EU – Merkittävä muutos on ollut koneiden turvallisuutta tekevien henkilöiden ”huulilla” jo jonkin tovin.  Sen tiimoilta on ehditty maalailemaan ”piruja seinälle”, myös synkkiä…

  Lue lisää

  BluePlan Oy

  Y-tunnus: 2784683-1
  Osoite: Elotie 8, 15860 Hollola Finland
  Puhelin: +358 (0)40 840 3748
  Sähköposti:

  Tietosuojaseloste

  Vastuuvapauslauseke

  Turvallista osaamista

  Sivukartta